Belaey Trials Team

Homepage of Kenny and Wesley Belaey

Op 4 augustus werd de Libanese hoofdstad Beiroet getroffen door een ongeziene explosie!

Belaey Trials Team    

Oostmolenstraat 72 - 9880   Aalter, BE-VOV, Belgium - - info@belaey-trials.be

//cdn.belaeytrials.com/images/logo-min.png
Belaey Trials Team website is loading...
Sportsterren in de bres voor Beiroet

Kenny Belaey veilt eigen kunstwerk en memorabilia van o.a. Nafi Thiam, Felix Denayer en Oklahoma City Thunder

Homepage of Kenny and Wesley Belaey

Sportsterren in de bres voor Beiroet

Sportsterren in de bres voor Beiroet

Hierbij vielen minstens 190 doden, meer dan 6.500 mensen liepen verwondingen, de materiële schade beloopt meer dan 12,6 miljard euro. Trialbiker en bike-artist Kenny Belaey heeft een bijzondere band met Libanon. Daarom zette hij met de hulp van collega-topsporters ‘Turning Point’, een veiling voor twee lokale goede doelen op.

Al 16 jaar reist Aalternaar en globetrotter Kenny Belaey de wereld rond om zijn sport, het trialbiken, te promoten in shows en wedstrijden. Belaey bezocht meer dan 60 landen en 6 continenten, toch heeft hij een zwak voor Libanon. Daar begon immers zijn internationale demonstratiecarrière in 2004. De negenvoudige wereldkampioen bracht dit jaar in een mountainbikevideo zelfs een ode aan de natuurpracht van het kleine mediterrane land.

“In het nieuws worden we vrijwel dagelijks overspoeld met rampen en humanitaire catastrofes. Ik begrijp perfect dat zoiets op den duur apathie in de hand werkt. Waarop je reacties krijgt die variëren van ‘Wat kunnen wij in hemelsnaam doen aan al die miserie?’ of ‘Spijtig voor die mensen, maar dat is toch een-ver-van-mijn-bed-show hoor,” legt Kenny uit.

Ambulance en museum

“Ten minste, zo is het vaak tot je effectief wel een connectie hebt met een land dat getroffen is door een ramp. Als je familie, vrienden of kennissen hebt in een getroffen gebied. Of als je vaak ter plaatse bent geweest en je daarom een duidelijker beeld krijgt van wat er eigenlijk is gebeurd. Dat maakte de gruwelijke beelden van Beiroet des te schrijnender omdat het in niets lijkt op de bruisende, cosmopolitische stad die ik kende.

”Belaey bleef niet bij de pakken zitten en organiseerde een online veiling op eBay in samenwerking met de Libanese NGO ‘Make Your Mark’. Elias Hankach van Make Your Mark “Om deze actie zo effectief mogelijk te maken, selecteerden we samen met Kenny twee specifieke doelen. Enerzijds willen we opgehaalde fondsen doneren aan de civiele bescherming om een ambulance te kopen, anderzijds willen we de restauratie van het Sursock museum, een museum voor moderne en hedendaagse kunst, ondersteunen. Het Sursock bevindt zich op amper 800 meter van de ontploffingsplaats. De schade is dan ook navenant.”

Geboren doe-het-zelver Kenny Belaey is niet alleen de initiatiefnemer van de actie, hij zal ook een eigen financiële bijdrage leveren. “Op zijn manier heeft Libanon al veel gedaan voor mij, dit is de gelegenheid om iets terug te doen. Daarom wil ik zelf een eerste duwtje geven.” De eerste 5.000 euro voor Turning Point zijn dus al binnen maar met unieke verzamelobjecten van ondermeer Olympisch kampioene Nafi Thiam (Atletiek-Zevenkamp), Europees kampioen Félix Denayer (hockey), NBA-team Oklahoma City Thunder, mountainbikelegende Hans Rey, top-mountainbiker Martin Maesen snowboard-topper Seppe Smits hopen Kenny en Make Your Mark uiteraard op veel meer.

Voor de fietsfanaten vermelden we er graag bij dat zowel de items van Hans Rey als Martin Maes meteen verkocht waren. Wie interesse heeft kan nog wel steeds bieden op een paar gloednieuwe HopeTech E4 remmen!

Eigen bike-Art kunst en collector’s items

In de traditie van de ‘action painters’ stort Belaey zich al een tijdje op een nieuwe passie: kunstwerken creëren met behulp van zijn fiets en z’n wereldvermaarde fietsbeheersing. Speciaal voor deze veiling toverde ‘the Magician’ een werk geïnspireerd op de Libanese vlag op het canvas. Kunstliefhebbers die Turning Point in huis willen halen, vissen helaas achter het net. Een internationale verzamelaar heeft “Turning Point” immers meteen gekocht voor 7500 euro. Maar niet getreurd, de komende weken worden immers nieuwe sport-of kunstobjecten toegevoegd aan de veiling!

"Ook die een echte Belaey in huis willen halen,

Journalists can contact us with specific photo requests.

Belaey Trials Team Homepage of Kenny and Wesley Belaey

Belaey Trials Team Team

Belaey Trials Team Media

Belaey Trials Team Pedal to the Medal

Bentonville Bike Fest

Belaey Film Productions

Belaey Trials Team Bike Art Kenny Belaey

  • Belaey Trials Team is proudly sponsored by Pirelli
  • Belaey Trials Team is proudly sponsored by Kask
  • Belaey Trials Team is proudly sponsored by KOO Eyewear
  • Belaey Trials Team is proudly sponsored by Thule
  • Belaey Trials Team is proudly sponsored by Okinawa Aalter